Jouw steun is het succes van de Plan-formule

Je inzetten voor Plan België kan op heel wat verschillende manieren. Als Plan Ouder, vrijwilliger... elke bijdrage - groot of klein - kan het verschil maken.

Plan Ouders en Projectsponsors investeren in kinderrechten

Belgische Plan Ouders steunen 35.298 Plan Kinderen en hun leefomgeving in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daarnaast investeren 5.343 Belgen maandelijks in de meisjesprojecten van Plan België. Met hun niet aflatende steun werkt Plan aan een goede gezondheid, onderwijs en bescherming voor duizenden kwetsbare kinderen en in het bijzonder voor meisjes, die het vaak extra moeilijk hebben.

Meer info?

www.planbelgie.be/plan-ouders of contacteer Tamira Courtens via tamira.courtens@planbelgie.be of 02 504 60 00.

Crowdfunding: een superplan voor meisjesrechten

Onze crowdfunders hebben het voorbije jaar gesport, gefeest en geknutseld om niet minder dan €68.651 in te zamelen voor de projecten van Plan België.

Meer info?

www.superplan.be of contacteer Tamira Courtens via tamira.courtens@planbelgie.be of 02 504 60 00.

Testamenten

Veelbetekenend, ook als je er niet meer bent … Afgelopen jaar ontving Plan België €198.379 uit nalatenschappen. Een blijvende blijk van generositeit, die rechtstreeks ten goede komt aan kinderen en gemeenschappen in het Zuiden. Goed om weten: een duolegaat biedt ook rechtstreekse erfgenamen de kans om een fiscaal voordeel te genieten, dankzij verlaagde successierechten.

Meer info? Contacteer Tamira Courtens via tamira.courtens@planbelgie.be of 02 504 60 00.

(We behandelen al je vragen strikt vertrouwelijk)

Bedrijven staan achter meisjesrechten

Plan België krijgt projectsteun van SN Brussels Airlines, Cargill, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Novid, Unique, Kyocera Document Solutions, BDO en Golazo Sports.

Meer info? Contacteer Marielaure De Brauwer via marielaure.debrauwer@planbelgie.be.

SN Brussels airlines       Vlaamse Neutrale ZiekenfondsGolazoNovidUniqueBDOKyocera

Photo: Plan/Richard Wainwright

Sreyleab nodigde ons bij haar thuis uit. Ze was zo trots. De heldin van het dorp, de koningin van de klas. Wat in ons gezin tot voor kort weinig meer was dan een sympathiek project waarvoor we maandelijks een bedrag storten, fiscaal aftrekbaar, heeft door deze reis vlees en bloed gekregen. We gaan naar huis met koffers vol verbondenheid. Verbondenheid die bewondering oproept voor Sreyleab die lerares wil worden. Verbondenheid die respect oproept voor Plan die streeft naar structurele verandering - en niet naar showoplossingen - voor de meest toekomstgerichte groep van de maatschappij: de jongeren.

Actrice Karin Jacobs (mama van Jelle en Clara Cleymans) bezocht voorbije zomer met haar man Dirk Schoofs het twaalfjarige meisje Sreyleab, hun Plan Kind in Cambodja